Webinar – Stai acasă? Stai LEAN!

Lean Six Sigma Black Belt (click pentru detalii)

9-11, 16-18, 23-24 mai,
9:00-12:30

Miercuri, 15 iun., 18:00-19:30.
Episodul 2.

În acest webinar vom descoperi împreună latură practică, pentru acasă, a tehnicilor 5S, Visual Factory și Lean.

Unul dintre principiile fundamentale în Lean Management este eliminarea risipei.
Risipă, sub cele 8 forme clasice, se manifestă și face ravagii și în viața noastră acasă, nu doar la locul de muncă.

invata lean

Să le numărăm, coane Fănică!

 • Moșmondeala :Manipularea lucrurilor de mai multe ori decât este necesar pentru a duce o treabă la bun sfârșit (o factură prin poștă este atinsă de cel puțîn 5 ori înainte de a fi tratată și depusă / plătită / aruncată).
 • “Fă mult să fie” : producerea a ceva mai mult decât este necesar în realitate – pentru tine, familia ta sau pentru oaspeții tăi (pregătești platouri mari cu aperitive pentru o petrecere și trebuie să arunci surplusul)
 • Hârciogu : a acumula mai mult de ceea ce este nevoie de fapt; ocupă spațiu și banii stau pe raft
 • Tândăleala : orice lucru/activitate care nu se îndreaptă către „linia de sosire” (rufele umede din mașina de spălat „așteaptă” să fie mutate la uscat sau așteaptă la uscat să fie împărțite).
 • Foiala : o persoană care se mișcă mai mult decât este necesar pentru îndeplinirea o sarcină (facerea cafelei. Ibricul meu de cafea se află în bucătărie peste căni, râșnița sub tejghea și cafeaua boabe în cămară).
 • Fir’ar… : o eroare/scăpare/greșeală care determină o întrerupere în ceea ce facem, ceea ce duce la frustrări și muncă în plus timp, ceea ce duce la penalizări și/sau suspendarea serviciului).
 • Plimbă cofa de colo colo : mutarea excesivă a unui articol înainte de destinația finală (lucruri duse cu grămadă la subsol, depozitate la grămadă până ai nevoie de unu din ele, apoi răscolești după un lucru din grămadă că să folosești și apoi, poate, îl pui „la locul lui”).
 • Cap limpede : orice lucru care necesită energie mentală inutil (petrecerea timpului ghicind unde se ascund cheile, ciorapii, încărcătorul pentru telefon).

Oportunități de carieră

Profesioniști Six Sigma există la toate nivelurile – fiecare având un rol diferit. În timp ce implementări și rolurile pot varia, există un ghid de bază pentru cine ce face.

La nivel de proiect, există curele negre , centuri negre master , centuri verzi , centuri galbene și centuri albe . Acești oameni conduc proiecte și implementează îmbunătățiri.

 • Master Black Belt : Formează și consiliază Black Belts și Green Belts. Funcționează mai mult la nivelul programului Six Sigma prin dezvoltarea de indicatori-cheie și a direcției strategice. Acționează ca un tehnolog și consultant intern Six Sigma a unei organizații.
 • Black Belt : Conduce proiecte de soluționare de probleme. Formează și consiliază echipele de proiect.
 • Green Belt : Participă cu colectarea și analiza de date pentru proiectele Black Belt. Conduce proiecte sau echipe Green Belt.
 • Yellow Belt : Participă în calitate de membru al echipei de proiect. Revizuie proiectrile procesului care suportă.
 • White Belt : Poate lucra în echipe locale de soluționare de probleme dar nu poate fi parte dintr-o echipă de proiect Six Sigma. Înțelege conceptele de bază Six Sigma dintr-o perspectivă de conștientizare.

Iustin Ivlev


Linkedin

Inscrie-te aici!

Risipa duce la:

 1. Timp pierdut
 2. Bani pierduți
 3. Familie stresată
 4. Stare de sfârșeală cronică (lipsa tonus)
 5. Relații încordate
 6. Scade productivitatea (senzația că totul merge greu și iese prost)
 7. Devenim dezorientați, uituci și împrăștiați.
 8. Pierdem pofta de viață, stem nefericiți, furioși sau/și depresivi.

În concluzie:

LEAN e bun pentru tine:
Ia-l acasă!

Ultimele evenimente

Managementul timpului – Webinar

Managementul timpului21 septembrie, 18:00 – 19:30.Cauți soluția potrivită pentru a-ți administra timpul mai bine? Pentru a avea timp să faci… read more

Evaluare GRATUITĂ pentru Logică, Argumentare și Comunicare

Evaluare gratuită pentru examenul de bacalaureatLogică, Argumentare și Comunicare10 mar., 13:00 – 14:30.   Bacul se apropie și încă nu… read more

Echipele autoconduse. Cât de mult putem delega?

Joi, 3 septembrie, 18:00 – 19:30
Invitat
Ion Moldoveanu
Ion Moldoveanu este vice președinte în cadrul DB Technology, cu experiență de peste 10… read more

Echipele autoconduse. Cât de mult putem delega?

Joi, 3 septembrie, 18:00 – 19:30Invitat Ion MoldoveanuIon Moldoveanu este vice președinte în cadrul DB Technology, cu experiență de peste 10… read more

Ce cred elevii noștri

Implicarea în proiectele Ever 2 Excel mă onorează. Am descoperit o atmosferă profesionistaă și destinsă. Iar interac’iunea cu studenții este întotdeauna revigorantă.
Radu Zlatianu
Radu Zlatianu
Digital Business Director, SINCOS
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec hendrerit vehicula est, in consequat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec hendrerit vehicula est, in consequat.

John Smith
CEO & Founder – Okler