DevOps is the new normal
Devops is the new normal
Webinar susținut de Iulian Niță
DevOps is the new normal” Luke Kanies, 2016
Dinamica societății actuale face ca permanent să apară noi concepte. Lucrul în diverse industrii ne face să descoperim practici de succes, care ulterior se pot dovedi extrem de utile și în alte domenii.
Întorcându-ne in timp, managementul de proiect a fost mult timp considerat ca apanajul proiectelor IT, pentru ca azi să fie folosit în conducerea oricărei inițiative.
Similar, principiile DevOps au fost formulate și aplicate inițial în proiecte din zona tehnologiei informației. Excellence and Trust as main ingredients, astfel principiile de colaborare, de integrare, de livrare folosite în acest model au o valabilitate mult mai largă și probabil în scurt timp vor fi însușite și de alte domenii.
Motivația este simplă, trăim într-o lume în care adaptabilitatea și viteza cu care livrăm devin atribute esențiale în succesul oricărei organizații. Ori, în acest context, însilozarea, abordarea ierahică și planificarea serială devin tot atâtea frâne în calea performanței organizaționale.
Pentru a lămuri, măcar parțial, ce este DevOps și cum ne poate ajuta să performăm, vă invităm la o discuție deschisă privind conceptele asociate DevOps și aplicațiile practice ale acestora.
De ce să participi?
DevOps-ul este o abordare tot mai des întâlnită astăzi în mediul IT și nu numai. Probabil că acesta reprezintă viitorul modului în care ne organizăm munca în organizațiile și inițiativele noastre.
Argumente pentru DevOps
Companiile care aplică principii DevOps:
- Livrează cu o frecvență mult mai mare.
- Scurtează intervalul de livrare (timpul de la solicitare până la livrarea produsului ).
- Reduc numărul de erori și defecte.
- Remediază cu rapidicate eventualele provocări care apar.
Între caracteristicile care diferențiază aceste organizații enumerăm:
- Aplicarea principiilor de lean management și continuous delivery;
- Implicarea managementului în procesul de schimbare în DevOps;
- Designul aplicațiilor tinând cont de testabilitate și sustenabilitate.
Facilitator
Iulian Niță
Motto: Make a difference
Iulian lucrează de peste 18 ani în domeniul comunicațiilor și informaticii cu implicare în dezvoltare software, dezvoltare de rețele de comunicații, analiză de business și management de proiect, program și portofoliu. În ultimii 12 ani a condus departamente PMO în diverse organizații practicând și propovănduind îmbrățișarea schimbării, optimizează livrarea continuă cu calitate ridicată.
Iulian este certificat PMP, PMO si DevOps și consideră ca învățarea permanentă și adaptată reprezintă unul din pilonii principali pentru succes.
10 abilități critice de care fiecare inginer DevOps are nevoie pentru success
- Soft skills
- O bună înțelegere a instrumentelor și tehnologiilor
- Instruire în Securitate
- Experiență cu instrumentele de automatizare a infrastructurii
- Testare
- Mentalitatea- clientul vine primul
- Colaborare
- Flexibilitate
- Conștientizarea rețelei
- Gândire de ansamblu